tijdschrift eej magazine met Zeeuws meisje op de cover

Toen ik OJA! oprichtte en ik als tekstschrijver aan de slag ging, stond deze al snel boven aan mijn lijstje: schrijven voor eej! Magazine. Een fantastisch mooi tijdschrift over Zeeland, met een prachtige opmaak. Zo’n tijdschrift dat een apart plekje in je boekenkast moet krijgen. Waar je één plank voor leegruimt.

Afgelopen zomer kwam ik Viorella tegen op een rommelmarkt in Aardenburg. Ze stond op het punt te vertrekken en ik drukte snel mijn kaartje in haar handen. Toen ze me maanden later een berichtje stuurde met de vraag of ik interesse had, snap je mijn gevoel wel!

De afgelopen maanden ben ik met Viorella op pad gegaan om interviews af te nemen voor eej! #4. Een leuke samenwerking, waar ik veel plezier in heb. Interviewen vind ik één van de leukste onderdelen van mijn werk als tekstschrijver. Het beste, het mooiste of het meest ontroerende in mensen naar boven halen en dat in woorden kunnen overbrengen. Ik hou er van. De reactie van mensen dat ze zichzelf helemaal herkennen in mijn tekst, vind ik een mooi compliment.

Viorella timmert goed aan de weg met haar magazine. Samen met Petri van Thee & Typografie, die de fantastische opmaak verzorgt, heeft ze 3 prachtige nummers uitgebracht. Dat doen ze met een team van schrijvers, waar ik er eentje van ben. Toen ze me vertelde dat eej! Magazine is genomineerd voor de Mercurs 2017 in de categorie ‘Artdirection van het Jaar’, viel mijn mond open van verbazing. Of toch eigenlijk niet, want eigenlijk is de nominatie terecht! De Mercurs zijn de belangrijkste awards in de Nederlandse tijdschriftenwereld. Andere genomineerden in deze categorie zijn: ELLE – ELLE Eten – ELLE Decoration, Franska.nl, Hard Gras en Wendy.

Op 14 december worden de winnaars bekendgemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ik kan niet wachten! Gelukkig komt eind november eej! #4 bij de verkooppunten in Zeeland te liggen. Dat maakt het wachten wat aangenamer! En heel eerlijk gezegd: ik ben wel heel nieuwsgierig hoe mijn interviews een plaats in eej! hebben gekregen ;-).